Mihin 3D-tulostus todella pystyy?

Yhä useammat yritykset ovat löytäneet 3D-tulostuksen monet mahdollisuudet ja ottaneet ne käyttöön osana kannattavaa liiketoimintaa. 3D-tulostuksesta on kuitenkin edelleen vallalla myyttejä, jotka on syytä murtaa.

Eroon 3D-tulostuksen myyteistä

13D-tulostus on tarkoitettu vain prototyyppien tekoon.

Prototyyppien teko on vain yksi osa-alueista, joihin 3D-tulostus sopii. 3D-tulostuksella voidaan tehdä kustannustehokkaasti myös paljon muuta kuten varaosia, piensarjoja ja markkinointi- sekä koulutustarkoituksiin tehtyjä kappaleita.

23D-tulostus on kallista.

3D-tulostus on monessa tapauksessa edullisempaa kuin muotilla valaminen. Valmistustapa kannattaa valita sen mukaan, kumpi on kannattavampaa, tulostaminen vai valaminen. Tähän vaikuttavat mm. tarvittava kappaleiden määrä sekä koko.

33D-tulostuksella tehdään vain pieniä eriä.

3D-tulostuksella on mahdollista tehdä suuriakin eriä kustannustehokkaasti. Mitä pienempiä kappaleet ovat, sitä kannattavampaa niiden tekeminen 3D-tulostamalla usein on. Samalla vältytään myös varastointikustannuksilta.

43D-tulosteet ovat hauraita.

Nykyiset 3D-tulosteet eivät ole hauraita, vaan hyvinkin kestäviä. Kappaleet ovat mekaanisesti erittäin kestäviä. Sertifioinnin myötä myös lujuusarvot on testattu ja dokumentoitu.

Tutustu 3D-tulostuksen mahdollisuuksiin alla olevien linkkien kautta!

Mistä 3D-tulostuksessa on kyse?

3D-tulostuksella virtuaalinen malli pystytään tulostamaan fyysiseksi esineeksi. 3D-tulostus tarjoaa lähes rajattomat mahdollisuudet valmistaa osia ja kappaleita teollisuuden ja yritysten tarpeisiin.

Lue lisää

Mitä hyötyjä 3D-tulostus tarjoaa?

3D-tulostus tuo yritysten käyttöön lukemattomia mahdollisuuksia tehostaa toimintaa sekä tehdä prosesseista entistä nopeampia ja sujuvampia.

Lue lisää

Kumpi kannattaa: koneistus vai 3D-tulostus

3D-tulostus on kustannustehokas ja helppo tapa valmistaa osia. On kuitenkin viisasta miettiä, mikä valmistustapa on kokonaistilanteen kannalta järkevin ja edullisin.

Lue lisää

Hintaesimerkkejä

3D-tulosteiden hinnat määräytyvät aina tapauskohtaisesti valmistettavan kappaleen sekä valmistusmäärän mukaan.

Lue lisää

Materiaalit

3D-tulosteen materiaali valitaan käyttötarkoituksen mukaan useista laadukkaista polyamidipohjaisista vaihtoehdoista. 3D-tulostusmateriaalimme ovat sertifioituja, korkealaatuisia ja erittäin kestäviä.

Lue lisää

Laitteet

Korkealaatuisilla teollisuustason laitteilla 3D-tulostaminen onnistuu luotettavasti ja erittäin hyvällä tarkkuudella.

Lue lisää
[index]
[index]